MBSR mindfulness tanárképzés, 1. modul, Dömös, május 5–12. (angol nyelven)

CPD-akkreditált tanárképzés Kathy Ward és Barta András vezetésével

A képzés betelt, várólistára jelentkezhetsz.

Az MBSR-tanárképzésre bárki jelentkezését várjuk, aki mindfulness-t szeretne tanítani, vagy csak mélyülni szeretne a tudatos jelenlét szemléletében. Dolgozz akár az egészségügy, az oktatás, a HR, a mentálhigiéné, a jógaoktatás területén vagy akár teljesen máshol, szeretettel várunk a képzésre, amennyiben képes vagy elkötelezni magad a mindfulness gyakorlása mellett. A képzés első szintje a mindfulness-tanfolyamok szívét jelentő formális és informális meditációk vezetésének készségét fejleszti, miközben elmélyíti a tudatos jelenléttel kapcsolatos tudományos ismereteket is. Az első szint elvégzésével a résztvevők képessé válnak egyszerűbb mindfulness-tréningek, -workshopok, -tanfolyamok vezetésére, a kulcsfontosságú gyakorlatok átadására.

A képzést Kathy Ward senior tréner, a spanyolországi Mindful Academy International képzési igazgatója vezeti, akinek több évtizedes gyakorlata van a mindfulness átadásában. Kathy MBSR- és MBCT-tanár, -tréner és -szupervizor, tanulmányait főként a Bangor Egyetem Centre for Mindfulness Research and Practice (CMRP) nevű intézményében végezte. A daganatos betegeket támogató MBCT for Cancer tapasztalt tanára. Több mint 35 éve gyakorol meditációt és jógát, nem mellesleg pedig diplomás hipnoterapeuta és senior jógatanár is. Időnként vezet mindful hatha yoga és mindful yin yoga kurzusokat is. Tagja a UK Network for Mindfulness-Based Teacher Training Organisations nevű szervezetnek tanárként és trénerként egyaránt.

A magyarországi képzésen Kathy segédtanára Barta András MBSR-tanár lesz.

A képzés angol nyelvű. Egyszerű, társalgási szintű angolnyev-tudással a képzés elvégezhető. Az angol nyelvű tanuláshoz támogatást nyújtanak azok a vezetett meditációs hangfelvételek és szövegek, amelyeket a jelentkezésed feldolgozása és elfogadása után felkészülési gyakorlásként kapsz.

Jelentkezés

További információkat itt találsz.

A képzés számos egészségügyi, pedagógiai és egyéb szakmában CPD továbbképzési pontokat jelent. Az 1. modul sikeres teljesítése esetén:

 • 65,5 kontaktóra
 • 112 közvetett non-kontaktóra
 • összesen tehát 177,5 óra

teljesítésének az igazolását kapják meg, ezek válthatóak át CPD-pontokra. A Mindful Academy Internationalt a Professional Development Consortium keretében működő CPD Standards Office minősíti és akkreditálja.

A Mindful Academy International rendelkezik a „Provider of Training Excellence” minősítéssel is.

A képzés megfelel a Magyar Mindfulness és Kontemplatív Egyesület, illetve a UK Network of Mindfulness-Based Teacher Training Organisations szabályozásának.

Jelentkezési feltételek

Gyakorlati részletek

 • A képzés helyszíne: Malom Vendégház, Dömös (a Duna-kanyarban). A ház a valódi természetben, az erdőben van, rövid sétára a falu szélétől, autóval megközelíthető, saját parkolóval rendelkezik. További részletek a vendégház oldalán.
 • Szállás: kétágyas szobákban (azonos neműek alszanak egy szobában). Lényegében minden szobához tartozik külön fürdőszoba és vécé (két szoba ugyanazt a vizesblokkot használja.) Nagyon különleges esetben lehetőség van egyedül is aludni (erről érdeklődj üzenetben.)
 • A résztvevők száma maximum 12. A Mindful Academy International igen gyakorlati megközelítésű képzési módszerével maximum ennyi résztvevővel tud a tréner eredményesen foglalkozni. Sokat fogjuk gyakorolni a mindfulness alapmeditációit, azok vezetését, és nagyon sok visszajelzést fogunk kapni a képző tanároktól.
 • Étkezés: napi háromszori, bőséges, vegetáriánus étkezés, plusz tea, gyümölcs délelőtt és délután. Jelentkezésed feldolgozása során jelezheted, ha ezen túlmenő, speciális diétát kell tartanod.
 • Az oktatás, felkészülés akkor kezdődik el, amikor a jelentkezésedet a Mindful Academy International visszaigazolja. (Erről olvashatsz lentebb.) Maga a személyes, csoportos képzés 2019. május 5-én, vasárnap 19:00 órakor veszi kezdetét és május 12-én, vasárnap reggeli után ér véget. A májusi képzés közeledtével össze fogjuk kötni a résztvevőket, hogy esetleg megoszthassák egymással az autóikat.
 • Dömös autóval kb. 40-50 perc, busszal kb. másfél óra alatt érhető el Budapestről. A vendégház egy pár perces sétával érhető el Dömös központjából.
 • A képzés ára: Kedvezményesen 827 euró. Teljes áron 1103 euró. Ebből 200 eurót kell előlegként befizetni a jelentkezésed visszaigazolása után – ekkortól számos tananyaghoz, online konzultációhoz stb. hozzáférhetsz (lásd lentebb). A maradék összeg 2019. március 5-ig esedékes.
 • A kedvezményes ár főként a kelet- és közép-európai országok érdeklődőinek van fenntartva, és limitált: a kurzuson két kedvezményes helyet tudunk biztosítani. Kedvezményes díjfizetési igényed a jelentkezéskor jelezd, később nem áll módunkban elfogadni. Nem vizsgáljuk az igény jogosságát, de kérünk, hogy csak akkor kérd a kedvezményt, ha máskülönben semmiképp nem tudnál részt venni a képzésen.
 • A képzés végén minden résztvevő bizonyítványt kap: „Level 1 Mindfulness MBSR Teacher Certificate” (lásd lentebb).
 • Érdemes minél előbb jelentkezni, hogy a felkészülési időszak minél több eszközét ki tudjuk használni.

A képzés felépítése

A teljes képzés két nagy modulból áll. Nem kell mindkét modulra elkötelezned magad, menet közben is dönthetsz. Mindkét képzési rész Magyarországon lesz, az első Dömösön, 2019. május 5-től 12-ig. A második képzési részre 2020 májusában kerül majd sor, ez is kb. 7 napos lesz.

Fontos azonban kiemelni, hogy maga a képzés nem 2019 májusában veszi kezdetét, hanem akkor, amikor jelentkezel a tréningre, és befizeted a 200 euró előleget (ami 50%-os kedvezményt jelent a normál árú előleghez képest). Ekkor a jelentkező hozzáférést kap azoknak a vezetett meditációknak a hanganyagaihoz, szövegeihez, amelyekkel Dömösön majd a legtöbbet dolgozunk. A képzés résztvevője ekkor önállóan tanulmányozni és gyakorolni kezdi a formális meditációkat. Minden résztvevő lehetőséget kap rá, hogy ezekkel kapcsolatban kettesben, online konzultáljon a képző trénerrel, Kathyvel. Ezenkívül havi egy alkalommal lesz csoportos, online konzultáció is, hogy a felmerülő kérdéseket menet közben is tisztázni lehessen.

Érdemes tehát minél hamarabb jelentkezni a képzésre, mert annál több lehetőséget tudunk kihasználni a 2019 májusi képzésre való felkészülésben. Az alábbi folyamatábra bemutatja a képzés különböző szakaszait, határidőit.

Összefoglalásképpen a fontosabb határidők, illetve díjak:

1. modul

 • 2018. októbertől: jelentkezés, 200 euró előleg.
 • 2019. március 5-ig: az 1. képzési modul maradék díja, 627 euró (kedvezményes ár) vagy 907 euró (teljes ár). Az ár tartalmazza a tananyagon, tankönyveken, jegyzeteken stb. kívül a szállást és a teljes ellátást is Dömösön, a Malom Vendégházban.
 • A kedvezményes helyek száma két fő. Ezeket a közép- és kelet-európai országok polgárainak tartjuk fenn elsősorban.
 • 2019. májustól: szupervízió 1-2-3 havonta (esetleg gyakrabban), melynek díja 30–50 euró/óra.

2. modul

 • 2019. szeptember/október: csöndes elvonulás, kb. 60-80 000 Ft.
 • 2019 októbertől: jelentkezés a 2. képzési modulra, 200 euró előleg.
 • 2020. március elejéig: a 2. modul maradék díja (kb. az 1. modul árai).

Jelentkezés:

Az alábbi jelentkezési lapot kitöltve az email címre küldheted.

Nemsokára további információkkal jelentkezünk.