MBSR mindfulness tanárképzés, 2. modul, Dömös, 2020. aug. 23–31. (angol nyelven)

Ezen a képzésen még van pár hely. Ha jönnél, kérünk, érdeklődj üzenetben.

CPD-akkreditált tanárképzés Kathy Ward és Barta András vezetésével

A képzés előfeltétele a Mindful Academy International 1. tanárképzési moduljának az elvégzése.

Az MBSR-tanárképzésre azok jelentkezését várjuk, akik vagy Magyarországon, vagy Spanyolországban elvégzték a tanárképzés 1. modulját, és a 8 hetes tanfolyam anyagát szeretnék tanítani. A 2. modul főleg a tanítási, facilitálási készségek fejlesztésére fókuszál, előtérbe helyezve a kérdéseken alapuló csoportvezetői stílust.

A képzést Kathy Ward senior tréner, a spanyolországi Mindful Academy International képzési igazgatója vezeti, akinek több évtizedes gyakorlata van a mindfulness átadásában. Kathy MBSR- és MBCT-tanár, -tréner és -szupervizor, tanulmányait főként a Bangor Egyetem Centre for Mindfulness Research and Practice (CMRP) nevű intézményében végezte. A daganatos betegeket támogató MBCT for Cancer tapasztalt tanára. Több mint 35 éve gyakorol meditációt és jógát, nem mellesleg pedig diplomás hipnoterapeuta és senior jógatanár is. Időnként vezet mindful hatha yoga és mindful yin yoga kurzusokat is. Tagja a UK Network for Mindfulness-Based Teacher Training Organisations nevű szervezetnek tanárként és trénerként egyaránt.

A magyarországi képzésen Kathy segédtanára Barta András MBSR-tanár és -szupervizor lesz lesz.

Jelentkezési feltételek

 • Az 1. modul elvégzése.
 • Fenntartott, napi szintű, formális és informális mindfulness meditációs gyakorlás. Lehetőleg legalább napi 45 perc formális gyakorlás a hét legalább hat napján; ennek a gyakorlásnak a túlnyomó része ülőmeditáció kell, hogy legyen.
 • Rendszeres szupervízióban való részvétel.
 • Egy legalább 5 napos, csöndes, tanár vezette, alapvetően mindfulness-típusú elvonuláson való részvétel a két modul között. (Általában mindfulness-típusúnak fogadjuk el a vipasszanát és a legtöbb zen-elvonulást is, ha azok csöndesek. Az alapvetően mozgásos elvonulásokat – pl. jóga, tánc – nem tudjuk elfogadni.)
 • Nem feltétel, de melegen ajánlott bármilyen tanítási tapasztalat megszerzése, például azzal, hogy workshopot tartasz, vagy akár az ismerőseidnek tapasztalatilag mutatod be a mindfulness-t mint megközelítést. Sok tapasztalat mutatja, hogy aki élő tanítási tapasztalatot szerez a 2. modul előtt, az magabiztosabban tud fejlődni a képzés során.

A képzés számos egészségügyi, pedagógiai és egyéb szakmában CPD továbbképzési pontokat jelent. A 2. modul sikeres teljesítése esetén:

 • 65,5 kontaktóra
 • 112 közvetett non-kontaktóra
 • összesen tehát 177,5 óra

teljesítésének az igazolását kapják meg, ezek válthatóak át CPD-pontokra. A Mindful Academy Internationalt a Professional Development Consortium keretében működő CPD Standards Office minősíti és akkreditálja.

A Mindful Academy International rendelkezik a „Provider of Training Excellence” minősítéssel is.

A képzés megfelel a Magyar Mindfulness és Kontemplatív Egyesület, illetve a UK Network of Mindfulness-Based Teacher Training Organisations szabályozásának.

Gyakorlati részletek

 • A képzés helyszíne: Malom Vendégház, Dömös (a Duna-kanyarban). A ház a valódi természetben, az erdőben van, rövid sétára a falu szélétől, autóval megközelíthető, saját parkolóval rendelkezik. További részletek a vendégház oldalán.
 • Szállás: kétágyas szobákban (azonos neműek alszanak egy szobában). Lényegében minden szobához tartozik külön fürdőszoba és vécé (két szoba ugyanazt a vizesblokkot használja.) Nagyon különleges esetben lehetőség van egyedül is aludni (erről érdeklődj üzenetben.)
 • A résztvevők száma maximum 12. A Mindful Academy International igen gyakorlati megközelítésű képzési módszerével maximum ennyi résztvevővel tud a tréner eredményesen foglalkozni. Sokat fogjuk gyakorolni a mindfulness alapmeditációit, azok vezetését, és nagyon sok visszajelzést fogunk kapni a képző tanároktól.
 • Étkezés: napi háromszori, bőséges, vegetáriánus étkezés, plusz tea, gyümölcs délelőtt és délután. Jelentkezésed feldolgozása során jelezheted, ha ezen túlmenő, speciális diétát kell tartanod.
 • Az oktatás, felkészülés akkor kezdődik el, amikor a jelentkezésedet a Mindful Academy International visszaigazolja. (Erről olvashatsz lentebb.) Maga a személyes, csoportos képzés 2020. augusztus 23-án, 14:00-kor veszi kezdetét és augusztus 31-én, 10:00-kor ér véget. Az augusztusi képzés közeledtével össze fogjuk kötni a résztvevőket, hogy esetleg megoszthassák egymással az autóikat.
 • Dömös autóval kb. 40-50 perc, busszal kb. másfél óra alatt érhető el Budapestről. A vendégház egy pár perces sétával érhető el Dömös központjából.
 • A képzés ára: kérlek, érdeklődj üzenetben. Ebből 200 eurót kell előlegként befizetni a jelentkezésed visszaigazolása után – ekkortól számos tananyaghoz, online konzultációhoz stb. hozzáférhetsz (lásd lentebb). A maradék összeg 4–8 héttel a képzés kezdete előtt esedékes.

Nemsokára további, fontos információkkal jelentkezünk. Lásd a Mindful Academy Int. honlapját is.