MBSR mindfulness tanárképzés magyar nyelven – 1. modul, 2020. okt. 23–31.

CPD-akkreditált tanárképzés Barta András vezetésével

Az MBSR-tanárképzésre azok jelentkezését várjuk, akik mindfulness-t szeretnének tanítani, vagy csak mélyülni szeretnének a tudatos jelenlét szemléletében. Dolgozz akár az egészségügy, az oktatás, a HR, a mentálhigiéné, a jógaoktatás területén vagy akár teljesen máshol, szeretettel várunk a képzésre, amennyiben képes vagy elkötelezni magad a mindfulness gyakorlása mellett. A képzés első szintje a mindfulness-tanfolyamok szívét jelentő formális és informális meditációk vezetésének készségét fejleszti, miközben elmélyíti a tudatos jelenléttel kapcsolatos tudományos ismereteket is. Az első szint elvégzésével a résztvevők képessé válnak egyszerűbb mindfulness-tréningek, -workshopok, -tanfolyamok vezetésére, a kulcsfontosságú gyakorlatok átadására.

A képzés a spanyolországi Mindful Academy International licence és tananyaga alapján valósul majd meg, megfelelve a Helyes tanári gyakorlat útmutatójának és A mindfulness-trénerek gyakorlati útmutatójának. 

A képzést Barta András, a Mindful Academy International segédtanára, senior MBSR-tanár és -szupervizor, addiktológiai konzultáns vezeti.

A képzés magyar nyelvű, ám szükséges hozzá olvasási szintű, középfokú (B2) angol nyelvtudás is. A mindfulness-szel kapcsolatos szakirodalom jó része angol nyelvű, és nem feltétlenül léteznek magyar nyelvű fordítások. Nem szükséges, hogy nyelvvizsgával rendelkezz, de képesnek kell lenned angolul olvasni. Ha képes vagy például megérteni a mindful.org cikkeit, akkor valószínűleg nem lesznek gondjaid a képzés olvasmányainak a megértésével sem.

Jelentkezés

A jelentkezés 2019. november közepén fog megnyílni.

További információkat itt találsz.

Továbbképzési pontok

A képzés számos egészségügyi, pedagógiai és egyéb szakmában CPD továbbképzési pontokat jelent. Az 1. modul sikeres teljesítése esetén:

 • 65,5 kontaktóra
 • 112 közvetett non-kontaktóra
 • összesen tehát 177,5 óra

teljesítésének az igazolását kapják meg, ezek válthatóak át CPD-pontokra. A Mindful Academy Internationalt a Professional Development Consortium keretében működő CPD Standards Office minősíti és akkreditálja.

A Mindful Academy International rendelkezik a „Provider of Training Excellence” minősítéssel is.

A képzés megfelel a Magyar Mindfulness és Kontemplatív Egyesület, illetve a UK Network of Mindfulness-Based Teacher Training Organisations szabályozásának.

Jelentkezési feltételek

 • Legalább 25 éves kor.
 • Legalább 1 év meditációs tapasztalat (nem feltétlenül mindfulness-típusú).
 • Elköteleződés a folyamatos, napi szintű mindfulness-gyakorlás mellett.
 • Legalább egy 8 hetes MBSR- vagy MBCT-tanfolyam résztvevőként való elvégzése. Ez akár jelentheti a tudatossag.net valamilyek csoportos tanfolyamának, egyéni tanfolyamának az elvégzését is,  vagy a Mindful Academy élő, online tanfolyamai közül is válogathatsz, ill. bármelyik másik, kvalifikált mindfulness-tanárnál elvégezheted a kurzust.
 • A fentiek minimumfeltételek.

Gyakorlati részletek

 • A képzés helyszíne: Malom Vendégház, Dömös (a Duna-kanyarban). A ház a valódi természetben, az erdőben van, rövid sétára a falu szélétől, autóval megközelíthető, saját parkolóval rendelkezik. További részletek a vendégház oldalán.
 • Szállás: kétágyas szobákban (azonos neműek alszanak egy szobában). Majdnem minden szobához tartozik külön fürdőszoba és vécé (két szoba ugyanazt a vizesblokkot használja.) Nagyon különleges esetben lehetőség van egyágyas szobára is (erről érdeklődj üzenetben.)
 • A résztvevők száma maximum 12. A Mindful Academy International igen gyakorlati megközelítésű képzési módszerével maximum ennyi résztvevővel tud a tréner eredményesen foglalkozni. Sokat fogjuk gyakorolni a mindfulness alapmeditációit, azok vezetését, és nagyon sok visszajelzést fogunk kapni a képző tanároktól.
 • Étkezés: napi háromszori, bőséges, vegetáriánus étkezés, plusz tea, gyümölcs délelőtt és délután. Jelentkezésed feldolgozása során jelezheted, ha ezen túlmenő, speciális diétát kell tartanod.
 • Az oktatás, felkészülés akkor kezdődik el, amikor a jelentkezésedet a Mindful Academy International visszaigazolja. (Erről olvashatsz lentebb.) Maga a személyes, csoportos képzés 2020. október 23-án, pénteken 16:00 órakor veszi kezdetét és október 31-én, szombaton, reggeli után ér véget. A májusi képzés közeledtével össze fogjuk kötni a résztvevőket, hogy esetleg megoszthassák egymással az autóikat.
 • Dömös autóval kb. 40-50 perc, busszal kb. másfél óra alatt érhető el Budapestről. A vendégház egy pár perces sétával érhető el Dömös központjából.
 • A képzés áráról később adunk tájékoztatást.
 • A képzés végén minden résztvevő bizonyítványt kap: „Level 1 Mindfulness MBSR Teacher Certificate” (lásd lentebb).

Nemsokára további információkkal jelentkezünk.