MBSR mindfulness tanárképzés magyar nyelven – 1. modul (Budapesten + online)

CPD-akkreditált tanárképzés Barta András vezetésével, dr. Nyitray Kornélia asszisztenciájával – a Mindful Academy International (MAI) tananyaga és licensze alapján

Ez egy részben online, részben személyes megjelenésű képzés.

A képzésre nincs jelentkezési határidő, ugyanakkor ha ki akarod használni az összes felkészülési lehetőséget, akkor érdemes legkésőbb 2023. január elejéig/közepéig jelentkezni. Így van időd mindent elolvasni, és maga a képzés valószínűleg kevésbé fog megterhelni.

Az MBSR-tanárképzésre azok jelentkezését várjuk, akik mindfulness-t szeretnének tanítani, vagy mélyülni szeretnének a tudatos jelenlét szemléletében és gyakorlatában. Dolgozz akár az egészségügy, az oktatás, a HR, a mentálhigiéné, a jógaoktatás területén vagy teljesen máshol, szeretettel várunk a képzésre, amennyiben képes vagy elkötelezni magad a mindfulness gyakorlása mellett. A képzés első szintje a mindfulness-tanfolyamok szívét jelentő formális és informális meditációk vezetésének készségét fejleszti, miközben elmélyíti a tudatos jelenléttel kapcsolatos tudományos és tapasztalati ismereteket is. Az első szint elvégzésével a résztvevők képessé válnak egyszerűbb mindfulness-tréningek, -workshopok, -bemutatók vezetésére, a kulcsfontosságú meditációs és nem-meditációs gyakorlatok átadására – ám a 8 hetes MBSR-tanfolyam vezetéséhez szükséges tudásokat és készségeket csak a 2. modulos (2. szintű) képzés elvégzése biztosítja.

A képzés a spanyolországi Mindful Academy International (MAI) licence és tananyaga alapján valósul majd meg, megfelelve a Helyes tanári gyakorlat útmutatójának és A mindfulness-trénerek gyakorlati útmutatójának. A MAI egy spanyolországi központú magánakadémia, amelynek nemzetközi hálózatához a tudatossag.net 2018-ban csatlakozott. A tananyag szerzője a MAI képzési igazgatója, Kathy Ward, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és az ENSZ mindfulness-tanácsadója, valamint a WHO munkahelyi mindfulness-programjának a vezető kidolgozója. Kathy TEDx-kulcselőadó, CBT- és klinikai hipnoterapeuta, coach.

A képzést Barta András, a Mindful Academy International tanárképző trénere, MBCT- és MBSR-tanár,  mindfulness-szupervizor és tanráképző tréner, addiktológiai konzultáns vezeti. A képzés asszisztense dr. Nyitray Kornélia orvos, kognitív viselkedésterapeuta, MBCT- és MBSR-tanár, mindfulness-szupervizor lesz.

A képzés magyar nyelvű, az olvasmányok is mind elérhetőek magyar fordításban.

A képzés megfelel a Mindfulness Szakmai Hálózat, a Magyar Mindfulness és Kontemplatív Egyesület, illetve a British Association for Mindfulness-Based Approaches (Mindfulness-alapú Megközelítések Brit Szervezete) szabályozásainak.

A képzés első két napját Budapesten tartjuk, a többi nap online lesz.

Képzési napok 2023. március–júniusban – Budapesten és online

 • március 17–18. – Budapesten
 • április 21–22. – online
 • május 19–20. – online
 • június 9–10. – online
 • csak akkor kaphatod meg a képzés elvégzését igazoló bizonyítványt, ha hiányzás nélkül részt veszel az összes képzési napon
 • a képzéshez tartozik egy óra személyes, négyszemközti szupervízió, amelynek időpontjáról a jelentkezésed után egyeztetünk
 • általában 8:30-kor vagy 9:00-kor kezdünk, és 18:00 körül végzünk – közben lesznek szünetek, ebédszünet is lesz

A képzés díja

 • 372 000 Ft. Kedvezményes díj: 272 000 Ft.
 • Lehetőség van részletfizetésre is, lásd a következőkben.
 • A kedvezményes helyek száma korlátozott, maximum két főnek tudjuk megadni. Ha kedvezményt igényelsz, pár szóban részletezheted az okokat a jelentkezési lapon. Mi visszajelzünk, hogy meg tudjuk-e adni a kedvezményt. Kedvezményes díjfizetési igényt csak azoknak tudunk biztosítani, akik legalább három hónappal a képzés kezdete előtt jelentkeznek.
 • A jelentkezésed befogadása után arra kérünk, fizesd be a képzés 100 000 Ft-os előlegét. A maradék díj 8 héttel a képzés kezdete előtt esedékes. (Amennyiben a képzés kezdete előtti 8 hétben jelentkezel, a teljes díjat kérjük befizetni.) Miután megkaptuk tőled az előleget, képzési anyagokat küldünk, amelyek alapján el tudod kezdeni a felkészülésed: vezetett meditációk hanganyagát, plusz a meditációvezetés szövegeit tartalmazó füzetet. Kérdések esetén emailes, esetleg telefonos támogatást kaphatsz. Ebben az időszakban érdemes elolvasni a kötelező olvasmányokat is. Ha későn jelentkezel, és már nincs idő az olvasásra, akkor a képzés időszakában érdemes az olvasást pótolni.
 • A részletfizetés lehetőségét minden azt kérőnek meg tudjuk adni, vagyis azoknak is, akik kedvezményes díjat fizetnek. Ez jellemzően úgy néz ki, hogy először befizeted a 100 000 Ft előleget, a maradék díjat pedig havi, egyenlő részletekre osztjuk úgy, hogy a képzés végéig mindet tudd teljesíteni. Minderről személyesen veled állapodunk meg.

További infók és menetrend

 • A képzésre való felkészülés időszakában két magyar nyelvű könyvet is el kell olvasnod – ezt nem fedezi a képzés ára.
 • Az 1. modul befejezése után, ám a 2. modul elkezdése előtt egy mindfulness-elvonuláson is részt kell venned. Hogy melyik elvonuláson veszel részt, azt szabadon eldöntheted, a lényeg, hogy mindfulness-típusú legyen. (Kétség esetén kérdezhetsz.) Tapasztalatok szerint egy ilyen elvonulás általában kb. 100–200 000 Ft-ba szokott kerülni személyenként.
 • Évente általában egy-két 1. szintű szintű képzést indítunk. 2. szintű képzést kb. másfél évente.
 • Ezen a linken tájékozódhatsz a MAI teljes tanárképzési útvonaláról.

Továbbképzési pontok

A képzés számos egészségügyi, pedagógiai és egyéb szakmában CPD/CEU továbbképzési pontokat jelent. Az 1. modul sikeres teljesítése esetén:

 • 65 kontaktóra

teljesítésének az igazolását kapják meg, ezek válthatóak át CPD-pontokra. A MAI-t a Professional Development Consortium keretében működő CPD Standards Office minősíti és akkreditálja. A 2. modul óraszámai hasonlóak.

A MAI rendelkezik a „Provider of Training Excellence” minősítéssel is.

Jelentkezési feltételek

Nincs jelentkezési határidő, de minél hamarabb jelentkezel, annál több lehetőséged lesz az előzetes felkészülésre (pl. kérdezhetsz, olvashatsz).

Pontosan mit fedez a képzés ára?

 • 65 közvetlen kontaktóra
 • a mindfulness- és MBSR-tanítás minden részletére kiterjedő kézikönyv 1. része (kb. 140 oldal)
 • az MBSR törzsmeditáció-vezetési szövegei, beleértve ebbe az összes traumaszenzitív gyakorlatot, a tudatos mozgás gyakorlatait is
 • a kurzust megelőzően útmutatót kapsz tőlünk, hogy mit és hogyan gyakorolj a képzés kezdetéig; ehhez a gyakorláshoz szükséges hanganyagokat is a rendelkezésedre bocsátjuk
 • szükség esetén további, személyes iránymutatást kérhetsz a kurzust megelőzően
 • plusz egy egyórás, személyes szupervízió a kurzus után
 • 1. szintű MBSR- és MBA-tanári bizonyítvány a képzés sikeres befejezésekor
 • akkreditált CPD/CEU-pontok
 • két ebéd az első két képzési napon
 • a képzés ára nem fedezi a kötelező olvasmányok árát