MBSR mindfulness tanárképzés magyar nyelven – 2. modul, 2021. okt. 22–31.

CPD-akkreditált tanárképzés Barta András vezetésével

Az MBSR-tanárképzés 2. moduljára azok jelentkezését várjuk, akik már elvégezték a Mindful Academy Int. képzésének az első modulját. Ha máshol végezted el az 1. szintű képzést, akkor érdeklődj üzenetben, hogy át tudjuk-e konvertálni a végzettségedet.

A 2. modul képzési középpontjában a konkrét, gyakorlati, tanári munka áll. Vagyis az, hogy a résztvevők megtanulják a saját tapasztalatuk és tudásuk alapján átadni a tudatos jelenlét szemléletét és gyakorlatát.

Mindebben a legnagyobb kihívás talán a kérdezésalapú iránymutatás. A mindfulness-tanár ugyanis a nem-tudás pozíciójából tanít. Nem tud semmit biztosan, ám arra igenis képes, hogy kérdéseket tegyen fel. És ez a folyamatos érdeklődés, kérdezgetés lényegében maga a tudatos jelenlét. Ezen a kurzuson ezt a kérdésalapú létezést és cselekvést gyakoroljuk.

A képzés a spanyolországi Mindful Academy International licence és tananyaga alapján valósul majd meg, megfelelve a Helyes tanári gyakorlat útmutatójának és A mindfulness-trénerek gyakorlati útmutatójának. 

A képzést Barta András, a Mindful Academy International segédtanára, senior MBSR-tanár és -szupervizor, addiktológiai konzultáns vezeti.

A képzés magyar nyelvű, ám szükséges hozzá olvasási szintű, középfokú (B2) angol nyelvtudás is. A mindfulness-szel kapcsolatos szakirodalom jó része angol nyelvű, és nem feltétlenül léteznek magyar nyelvű fordítások. Nem szükséges, hogy nyelvvizsgával rendelkezz, de képesnek kell lenned angolul olvasni. Ha képes vagy például megérteni a mindful.org cikkeit, akkor valószínűleg nem lesznek gondjaid a képzés olvasmányainak a megértésével sem.

Jelentkezési feltételek

 • Az 1. modul teljesítése.
 • A két modul között legalább egy ötnapos, csöndes, tanár vezette mindfulness-típusú elvonuláson való részvétel.
 • Napi szintű, rendszeres mindfulness-gyakorlás legalább az 1.modul óta, folyamatosan.
 • A fentiek minimumfeltételek.

Gyakorlati részletek

 • A kurzus helyszíne, pontos kezdő és záró időpontja, valamint árai még nem teljesen véglegesek. A tervek szerint Csopakon, a Park Villában tartjuk a képzést, amely október 22-én 14:00-kor kezdődik, és október 31-én reggeli után ér véget.
 • Összesen 10 x 8 órás képzési nap, egymást követő csütörtökökön, az utolsó képzési nap: június 2.
 • Ellátás: mindenki számára biztosítunk egy kiadós, vegetáriánus ebédet + kávé, tea is elérhető lesz. Jelentkezésedben feltüntetheted, ha valamilyen speciális diétát kell tartanod.
 • A résztvevők száma maximum 12. A Mindful Academy International igen gyakorlati megközelítésű képzési módszerével maximum ennyi résztvevővel tud a tréner eredményesen foglalkozni. Sokat fogjuk gyakorolni, hogyan tanítsuk meg a mindfulness-foglalkozások különféle kulcsrészleteit, és nagyon sok visszajelzést fogunk kapni a képző tanároktól.
 • Az oktatás, felkészülés akkor kezdődik el, amikor a jelentkezésedet visszaigazoljuk.
 • A 2. modul végén minden résztvevő bizonyítványt kap: „Qualified Mindfulness MBSR & MBI Teacher”.
 • A képzési díjak egyelőre nem véglegesek. Ez a modul kb. 10%-kal fog többe kerülni, mint az 1. modul, mivel egy nappal hosszabb.

Továbbképzési pontok

A képzés számos egészségügyi, pedagógiai és egyéb szakmában CPD továbbképzési pontokat jelent. A Mindful Academy Internationalt a Professional Development Consortium keretében működő CPD Standards Office minősíti és akkreditálja.

A Mindful Academy International rendelkezik a „Provider of Training Excellence” minősítéssel is.

A képzés megfelel a Magyar Mindfulness és Kontemplatív Egyesület, illetve a UK Network of Mindfulness-Based Teacher Training Organisations szabályozásának.

Nemsokára további információkkal jelentkezünk.