Általános szerződési feltételek

Tájékoztatlak, hogy Te mint vásárló (fogyasztó) a tudatossag.net címen elérhető honlap használatával kinyilvánítod, hogy ismered és elfogadod az alábbi, a Ptk. (2013. évi V. törvény) 6:77-6:81.§ alapján megírt Általános szerződési feltételeket. Kérlek, figyelmesen olvasd el az Általános szerződési feltételeket, és kizárólag abban az esetben vedd igénybe a szolgáltatásokat, amennyiben minden pontjával egyetértesz, és azokat kötelező érvényűnek tekinted önmagadra nézve.

Jelen dokumentum kizárólag elektronikus formában kerül közzétételre. Az alábbi feltételekkel szabályozott szerződés a Ptk. szerint távollevők között létrejött szerződésnek minősül.

1. Szolgáltatói adatok

 • Szolgáltató neve: Barta András egyéni vállalkozó
 • Székhely: 1016 Budapest, Számadó u. 9.
 • Adószám: 55537559-1-41
 • Szerződés nyelve: magyar
 • Elektronikus elérhetőség: andras@tudatossag.net

A szolgáltató a jelen általános szerződési feltételekben a továbbiakban: szolgáltató.

2. Megvásárolható termékek, szolgáltatások köre

 • Mindfulness-alapú stresszcsökkentés (MBSR) tanfolyam
 • Tudatos és együttérző megélés (MBCL) tanfolyam
 • mindfulness-elvonulás
 • addiktológiai konzultáció
 • mindfulness-alapú szupervízió
 • mindfulness-alapú tanárképzés

3. Igénybe vételi információk

Az egyes szolgáltatások ára – amennyiben ez nem kerül másképp feltüntetésre – nem tartalmaz áfát, mivel a szolgáltató kisadózó, tevékenysége áfamentes.

Az egyes tanfolyamok, táborok árát a tanfolyam résztvevője (a továbbiakban: résztvevő) a szolgáltató által megadott keretek között, saját elképzelése szerint határozza meg. Külön megállapodás alapján lehetőség van ennél alacsonyabb vagy magasabb díj meghatározására is. A egyes tanfolyamtípusok leírásai, illetve a jelentkezési űrlapok (https://tudatossag.net/jelentkezes/) pontosan meghatározzák a tanfolyamok óraszámát és kereteit.

A szolgáltatás igénybe vételének a menete

A tanfolyamokra, elvonulásokra való jelentkezés a https://tudatossag.net/jelentkezes/ oldalon található valamelyik jelentkezési lap kitöltésével kezdődik. Ebben a jelentkezésben minden résztvevő a megadott keretek között állíthatja be, hogy mennyit fizetne az adott tanfolyamért. A beállított ár automatikusan érvényes. A jelentkezésben megadott adatokat a szolgáltató az Adatvédelmi nyilatkozatban leírtak szerint kezeli.

A jelentkezés elküldése jelenti a résztvevő és a szolgáltató közötti szerződéses jogviszony kezdetét.

Csoportos, budapesti helyszínű tanfolyami csoportok, illetve elvonulás esetén a résztvevőknek a jelentkezési lap elküldésével párhuzamosan először a tanfolyam vagy az elvonulás előlegét kell befizetniük (átutalással vagy bankkártyás fizetéssel), majd a maradék összeg legkésőbb egy héttel a tanfolyam kezdete előtt esedékes. Ennek az előlegnek a befizetésével a résztvevő biztosítja a helyét a tanfolyamon vagy elvonuláson.

Egyéni vagy nem budapesti helyszínű tanfolyamok esetén a jelentkezéssel párhuzamosan a résztvevőnek meg kell fizetnie a teljes tanfolyami díjat. A résztvevő ezzel a befizetéssel biztosítja a helyét a táborban vagy az elvonuláson.

Az online bankkártyás fizetések a Barion rendszerén keresztül valósulnak meg. A bankkártyaadatok a kereskedőhöz nem jutnak el. A szolgáltatást nyújtó Barion Payment Zrt. a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alatt álló intézmény, engedélyének száma: H-EN-I-1064/2013.

Lemondás

Amennyiben a résztvevő rendkívüli események miatt (pl. betegség, baleset) nem tud részt venni a tanfolyamon vagy elvonuláson, akkor a befizetett előleg vagy teljes tanfolyami díj visszajár. Ha a résztvevő más ok miatt lép vissza, akkor a szolgáltató nem fizeti vissza az előleget vagy teljes díjat, de az átvihető egy másik, három hónapon belül kezdődő tanfolyamra vagy elvonulásra, amennyiben a résztvevő legkésőbb a tanfolyam/elvonulás kezdete előtt három nappal jelzi ezt a szándékát a szolgáltatónak.

Amennyiben a szolgáltató mondja le a tanfolyamot vagy elvonulást, akkor a résztvevőt maradéktalanul kárpótolja maximum az általa befizetett díjak erejéig.

A szolgáltató és a résztvevő másképp is megegyezhetnek a díjak fizetéséről, ilyenkor az az egyezség érvényes.

A szolgáltató által biztosított szolgáltatások nem tartoznak az internetes vásárlással beszerezhető termékek körébe, ezért az internetes vásárlás szabályai nem vonatkoznak rájuk.

4. Etikai, jogi és tartalmi kompetenciák

A szolgáltató a fenti szolgáltatásokat a saját kompetenciáján belül végzi, a saját végzettségeire, kompetenciájára, tapasztalatára támaszkodva, betartva a MMindfulness Szakmai Hálózat következő szabályait:

 • A mindfulness-alapú kurzusok tanításának gyakorlati útmutatója
 • A mindfulness-alapú tanárokat képző trénerek gyakorlati útmutatója

5. Melléklet

Adatkezelési tájékoztató