Dr. Tóth Lívia

„Dr. Tóth Lívia vagyok, eredeti szakmám szerint gyógyszerész és emellett 2. szintű mindfulness tanár. A mindfulness 2018 óta az életem fontos része, akkor jelentkeztem egy 8 hetes MBSR tanfolyamra Krajcsó Nellihez. A mindfulness gyakorlás egy mankó lett számomra a szorongással és stresszel való megküzdésben, ami akkoriban sajnos a mindennapjaim része volt.

Ahogy teltek az évek, lassan azt vettem észre, hogy komoly változások történtek a mindennapjaimban, ami talán kívülről nem is volt annyira feltűnő, viszont az én belső megélésem a stresszes és szorongó mindennapokhoz képest egy sokkal nyugodtabb, örömtelibb élet lett. 2019-ben megszületett a kislányom, és ő is motivált engem arra, hogy többet foglalkozzak a mindfulness-el. A tudatos jelenlét segített és segít nekem most is abban, hogy jelen legyek az együtt töltött időben és észrevegyem és élvezzem a mindennapok csodáit.

2022-ben indultam el a tanárképzési úton Barta András és Nyitray Kornélia segítségével, és azóta tartok mindfulness programokat Érden és az online térben is. Évente részt veszek mindfulness elvonulásokon, amik a saját gyakorlásom mélyítésében is támogatnak engem. Szeretném eljuttatni a mindfulness szemléletét másokhoz is, hogy minél többen megtapasztalhassuk gyógyító erejét.”