Meghívás érdeklődő beszélgetésre

Barta András mindfulness-tanár vagyok. A mindfulness-tanfolyamok párkapcsolatokra tett hatását kutatom. Ehhez a vizsgálathoz olyan beszélgetőpartnereket keresek, akik épp elvégeztek egy 8 hetes mindfulness-tanfolyamot (pl. MBSR, MBCT, munkahelyi mindfulness), vagy a tanfolyam vége felé járnak, és a tanfolyam közben volt/van párkapcsolatuk.

A jelenlegi, elég kevés kutatási adat alapján egyáltalán nem egyértelmű, hogyan hat a mindfulness-gyakorlás a páros helyzetekkel való elboldogulásra. Sőt több vizsgálat arra utal, hogy a mindfulness-gyakorlás nem sokat tesz hozzá a párkapcsolat megélésének, a nehézségek kezelésének (konfliktuskezelés, együttérzés, tudatos kommunikáció stb.) a javításához. Az a reményem, a beszélgetések lehetőséget adnak rá, hogy tisztábban lássunk e téren. Hosszú távon ez akár a tanfolyamok tananyagát vagy hangsúlyait is érintheti – hisz a legtöbb tanfolyami résztvevő párkapcsolatból jön vagy oda tart.

Úgyhogy ha megfelelsz a két feltételnek (friss mindfulness-tanfolyam, párkapcsolat), és beszélgetnél velem erről a témáról, akkor kérlek, dobj egy emailt az andras@tudatossag.net címre. Az egyes beszélgetések kb. 45 percesek, az internet terében (pl. Zoomon) tartjuk őket. Az interjúkat rögzítem, de senki másnak nem mutatom meg, és miután áttanulmányoztam őket, mindet törlöm. Álnéven vagy név nélkül fogok hivatkozni minden beszélgetőpartnerre.

Ez a beszélgetés neked is hasznos lehet, mert talán tisztábban láthatsz a saját párkapcsolatod, kapcsolódási mintáid, valamint a mindfulness-gyakorlásod területein, új tényezőkre figyelve fel. A beszélgetéseddel támogatod a mindfulness-tanfolyamok folyamatos fejlődését is, s így a párkapcsolatok fontos témája idővel talán hangsúlyosabban jelenhet meg. A kutatásom eredményeit 2021. október 17-én a Gyermekvállalás, vagy gyermekáldás? Mindfulness a párkapcsolatban és a gyermekvállalásban című konferencián fogom ismertetni. Az előadásom videófelvételét és annak szöveges kivonatát meg fogom osztani minden beszélgetőpartneremmel.

Úgyhogy szeretettel hívlak erre a beszélgetésre, és ha kérdéses van a kutatással kapcsolatban, akkor hívhatsz is a 06 70 537 4979-es számon.

Előre is köszönöm a segítséget, András